معماری اکولوژیک یا بوم شناسی
معماری اکولوژیک (به فارسی : بومشناسی) فلسفه توسعه پایدار که در معماری به کار میرود. بر طراحی و ساخت ساختمان هایی متمرکز است. که به محیط زیست احترام میگذارند. و در نتیجه، پس از تکمیل ساختمان، بر سلامت و رفاه کاربران و همچنین کیفیت زندگی جوامع، همسایگان تمرکز دارد.
بنابراین معماری اکولوژیکی (بومشناسی) برای اجرای فناوری های پاک، به حداقل رساندن تأثیرات بر محیط زیست، کاهش مصرف انرژی، بهبود مدیریت ساختمان و سلامت کاربران تلاش می کند.
انتخاب مواد طبیعی، ادغام با زمین و محیط، چیدمان داخلی اتاق های مختلف با توجه به کمک های طبیعی. نیازها و مصرف موثر انرژی ها، طراحی فضاهای سبز یا مدیریت پسماندها هستند. همه عناصری که به وسیله آنها معمار می تواند. بنا به خواست یک صاحب وظیفه شناس محیط زیست، یک ساختمان را اکولوژیک و ناقل سلامت و رفاه کند.
مصرف انرژی ساختمان در معماری اکولوژیک
بنابراین بخش بزرگی از معماری پایدار مبتنی بر کنترل مصرف انرژی یک ساختمان است:
- کاهش تلفات انرژی با نصب عایق حرارتی موثر، به ویژه از طریق استفاده عاقلانه از مواد.
- به حداقل رساندن نیاز انرژی، به ویژه به لطف جهت گیری ساختمان مطابق با خورشید و موقعیت مکانی صحیح.
- بازیابی انرژی طبیعی، به عنوان مثال با نصب سیستم های تهویه و خنک کننده طبیعی.
- تولید انرژی های جایگزین مانند فتوولتائیک یا نیروی باد به منظور کاهش ورودی های انرژی خارجی و در صورت امکان ساخت ساختمان هایی با انرژی پاک.
نمودار یک ساختمان غیرفعال: معماری پایدار بیش از هر چیز به کنترل انرژی بستگی دارد.
کاهش زباله و دور ریختنی ها
بخش مهم دیگر معماری پایدار، به حداقل رساندن آلودگی و تولید زباله است. این را می توان با بازیافت آب باران، به ویژه برای آبیاری، و بازیافت فاضلاب، ادغام سیستم های تفکیک زباله و کمپوست سازی مواد آلی اجرا کرد. استفاده از مواد غیر آلاینده نیز میتواند وسیله ای برای کاهش انتشار ترکیبات آلی فرار باشد.
بنابراین، اهداف معماری پایدار به سمت اجرای شیوهها و فنآوریهای ساخت و ساز پایدار است. که با هدف بهرهوری بلندمدت اکولوژیک، بدون غفلت از نیازهای کوتاهمدت و خاص در طول ساخت ساختمانها، هدف قرار میگیرد.
ازاین رو، معمار مسئول تمام اقدامات لازم را برای به حداقل رساندن مزاحمت های محیطی سایت است. و همچنین اجرای یک ساخت و ساز پایدار انجام خواهد داد.
برای ادامه جستجوی خود برای یافتن اطلاعات در مورد معماری اکولوژیکی، کمک به شما در ساخت و ساز پایدار یک سازه و بنا است. یا دانستن جدیدترین روش ها و تکنیک های زیست محیطی برای ساخت یک ساختمان یا خانه، دریغ نکنید.
برگه نظارت
برگه مجری یا برگ سبز تعهد نظارت از تأییداتی است. که مهندس ناظر انتخابی میبایست. در ابتدای پذیرش امر نظارت بصورت گواهی امضا در دفاتر اسناد رسمی ارائه دهد. وجود برگه تعهد نظارت جهت اخذ پایانکار الزامیست.
برگ تعهد نظارت سازه
برگ تعهد تهیه نقشه های معماری یا برگ سبز طراحی معماری در ابتدای تشکیل پرونده در دفتر خدمات است. این کار به منظور یکی از مدارک مورد نیاز برای صدور جواز یا پروانه ساختمانی توسط شرکت های واجد صلاحیت ارائه می گردد. در این برگه ها شامل برگه های محاسبات، تاسیسات برق و مکانیک و برگه تعهد طراحی معماری می باشند.
برگه طراحی معماری به چه کار می آید؟ | |
|
|
مهندسان طراح ساختمان و معمار موظفند که طراحی کلیه نقشه های ساختمان را طبق قوانین و مقررات ملی ساختمان انجام دهند. برگه طراحی برای مهندسان معماری به صورت یک تعهد است. برگه تعهد در طراحی از جمله مدارک لازم برای برای کسب جواز و پروانه ساختمان است. | در برگه نظارت نظام مهندسی، مهندس ناظر متعهد میشود. تا کار نظارت بر ساختمان را بر اساس قوانین شهرداری و مصوبات موجود انجام دهد. برگه تعهد نظارت سازه ساختمان، شامل برگه معماری، برگ نظارت سازه، تأسیسات برقی و تأسیسات مکانیکی است. |