استحکام بنا
برگه استحکام بنا – در سال های گذشته ساختمانها بدون مهندس ناظر و به شکل معمار ساز، ساخته می شدند. در آن زمان اخذ پایان کار برای ساختمان چندان الزامی نبود. در همین حین برخی از ساختمان های به مرور زمان، کاربری خود را از مسکونی به اداری یا تجاری تغییر می دادند.
فهرست مطالب
خیلی ها میپرسد، که برگه استحکام بنا چیه و چه کاربردی داره؟
بسیاری از ساختمان های قدیمی که پایان کار ندارند یا ساختمان هایی که زیر نظر مهندس ناظر ساخته نشدند، یا ساختمان هایی که اضافه بنا انجام میدهند یا اصطلاحاً اضافه اشکوب دارند و یا واحد هایی که تغییر کاربری می دهند مثلا واحد مسکونی میشه واحد اداری تجاری شهرداری از این ساختمانها زمان خرید و فروش، نقل و انتقال سند، تخریب یا نوسازی و خیلی ازمواردی دیگر گواهی پایان کار می خواد.
مراحل دریافت پایان کار دارای چه مواردی هست.
اول اینکه مالک باید درخواستش رو کتبا به شهرداری ارائه بده. سپس باید برای تشکیل پرونده به دفتر خدمات الکترونیک شهر مراجعه کنه یکسری فیش براش صادر میشه که باید پرداخت کنیم مثل عوارض و بدهی های ملک به شهرداری. بعد از پرداخت فیش ها، مامور بازدید شهرداری میاد و از ملک، مالک بازدید میکنه در این مرحله شهرداری مالک را ملزم میکنه که یک برگه استحکام بنا با امضای مهندس ناظر ارائه بده نهایتا پس از تهیه برگه استحکام بنا و تایید معاونت های مختلف شهرداری، پایان کار صادر میگردد. حالا متوجه شدیم که برگه استحکام بنا چه کاربردی دارد.
وقتشه که ببینیم برگه استحکام ساختمان را چطوری میشه دریافت کرد.
مالک باید به یک مهندس ناظر عمران که دارای صلاحیت محاسبات و نظارت هستش مراجعه کنه. سپس مهندس ناظر بازدید اولیه را انجام میده. و یک گزارش فنی از وضع موجود ملک تهیه میکنه. بعد از رفع ایراداتی که مهندس ناظر میگیره. برگه استحکام بنا بصورت گواهی امضا شده در دفترخانه تهیه میشه. این برگه به همراه برگ اتمام عملیات ساختمانی و گزارش بازدید نظارت به دفتر خدمات الکترونیک شهر تحویل داده میشه که یک رونوشت از برگه استحکام ساختمان هم به مالک تحویل داده میشه. که بتونه کارهاشو برای دریافت پایان کار پیگیری کند.
شرکت مهندسی مشاوره بنیان گستران آفاق با بیش از ۱۰ سال سابقه کار در حوزه خدمات مهندسی و دارا بودن صلاحیت محاسبات و نظارت پایه یک، این آمادگی را دارد که در کمترین زمان ممکن برگه استحکام بنا را برای مالکین محترم ارائه کنه.
قیمت گذاری استحکام بنا با متراژهای متفاوت
قیمت برگه استحکام بنا از متراژ ۱ الی ۵۰۰ مترمربع : متری پانزده هزار تومان. و متراژ ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ مترمربع : متری سیزده هزار تومان. از متراژ ۱۰۰۰ به بالا : متری یازده هزار تومان محاسبه می گردد.
شماره تماس جهت اطلاع از نرخ های سال 1403 : ٠٩١٢٥٠٢٩٥٨٢
طراحی و مقاوم سازی استحکام تابلو های تبلیغاتی
تبلیغات بیلبورد به گونه ای طراحی شده اند. که توجه فرد را به خود جلب کرده و تصویری به یادماندنی را بسیار سریع ایجاد می کنند. گروه مهندسی معماری و ساختمانی بنیان گستران آفاق با توجه به سابقه طولانی و همچنین با دارا بودن مهندسین کارآزموده. و مسلط به طراحی سازه بیلبوردهای تبلیغات محیطی، مفتخر است. آمادگی خود را جهت همکاری با شرکت های تبلیغاتی در خصوص تاییدیه استحکام بیلبوردهای تبلیغاتی. به شرح ذیل اعلام نماید.
اما از سال 70 هجری شمسی مالکین برای انتقال ملک، تخریب و نوسازی و انجام کارهای شهرداری و امور نقل و انتقال، ملزم به گرفتن پایان کار برای ساختمان هستند.
استحکام ساختمان
یکی از قوانینی که در راستای افزایش استحکام ساختمان توسط پیماکاران الزامی شده است داشتن برگه تاییدیه استحکام بنا است. بنابراین استفاده از مهندس ناظر در تمام مراحل کار ساختمان سازی است که از سال 1370 به بعد برای پیمانکاران الزامی است. بر این اساس زمانی که کار ساخت ساختمان به پایان می رسد. پیمانکاران برای دریافت پایان کار، باید به شهرداری مراجعه کرده و شهرداری جهت صدور پایان کار، از پیمانکار برگه استحکام ساختمان را که یکی از شرایط اخذ پایان کار است. از پیمانکار طلب می کند. برگه پایان کار نشان دهنده هویت و ماهیت بناست و ساختمانی که این برگه را نداشته باشد. دارای اعتبار حقوقی و قانونی نخواهد بود و به صورت قانونی هم قابل خرید و فروش نیست.
برگه استحکام بنا هم در حقیقت نشان دهنده نظارت مهندس ناظر پروژه و تأییدیه ها و مهر او است که نشان می دهد. مهندس ناظر با تمام مراحل ساخت ساختمان موافقت میکند و آنها را بی عیب و نقص ارزیابی نموده است.
برگه استحکام بنا چیست؟
برگه استحکام بنا نشان دهنده استحکام و استقامت بنا است و هر ساختمانی که چنین برگه ای را نداشته باشد، از دریافت پایان کار محروم خواهد بود. اهمیت برگه استحکام ساختمان به حدی است که اگر حادثه ای غیر از حوادث خارجی نظیر زلزله وسیل و بلاهای طبیعی، برای ملک اتفاق بیفتد، مهندس ناظر به عنوان مقصر و مسئوول حادثه قلمداد می شود. و باید در قبال اتفاقات رخ داده به مراجع قانونی پاسخگو باشد.
داشتن برگه استحکام بنا برای چه ساختمان هایی الزامیست؟
بطور کلی برگه استحکام بنا برای ساختمان هایی الزامی است که به هر دلیلی مانند تغییرات در سازه ساختمان، ساخت غیر مجاز وغیره که امکان دریافت پایان کار را ندارند. و لازم به ذکر است که از سوی شهرداری برای مالکان اخذ برگه استحکام بنا الزامی است. که برای مهندسان الزامی نیست. و هیچ قانون و قدرتی نمی تواند مهندس را ملزم به تائید ساختمانی نماید که در جریان عملیات ساختمانی آن نبوده است. استحکام بنا و جواز ساخت از مهم ترین مراحل ساخت و طراحی معماری برخی از ساختمان ها محسوب میشود. مرحله ای که وجود آن در بعضی از پروژه های ساختمانی ضروری است. اگر آن را پشت سر نگذارید به هیچ وجه قادر به انجام کارهای ساختمانی نیستید.
موارد مورد نیاز به برگه استحکام بنا
- اخذ پایان کار ساختمان های قدیم ساز و آپارتمان ها.
- عدم انطباق وضع موجود با نقشه های مصوب سازه و یا معماری.
- تغییر کاربری اعم از مسکونی به اداری ، تجاری و آموزشی، پارکینگ به مسکونی و برعکس. و هر نوع تغییر کاربری که با کاربری پایان کار قبلی مغایر باشد.
- فوت و یا انصراف ناظر قبلی املاک در حال ساخت یا رها شده.
- اضافه اشکوب ، اضافه و توسعه بنا ، نقشه ازبیلت ، یا حذف طبقه و کسر بنا.
اخذ مجوز برای دایر کردن مهد کودک، مدرسه، خانه سالمندان، دانشگاه، آموزشگاه، باشگاه و مکان ورزشی.
دیگر موارد شامل نکات زیر میباشد
- ریزش یا تخریب بخشی از بنای قدیمی.
- تشخیص مهندس ناظر.
- بازسازی و اعمال تغییرات کلی در ساختمان.
- تعویض مهندس ناظر.
- تمدید و یا ابطال پروانه.
- بلامانع ناحیه و شهرسازی.
- عدم خلاف.
نکته بسیار مهم
برگه استحکام بنا از مهمترین مراحل ساخت و طراحی معماری برخی از ساختمانها محسوب می شود. اخذ برگه استحکام ساختمان از الزامات پایان کار ساختمان است. که بدون آن به هیچ وجه قادر به انجام کارهای ساختمانی نیستید .
اهمیت استقامت بنا
تقویت بنا به معنای بهبود و تقویت ساختارهای ساختمانی و عمرانی است که به منظور افزایش ایمنی، پایداری و دوام آنها انجام می شود. این فرآیند می تواند شامل استفاده از مصالح با کیفیت تر، تقویت اتصالات، بهبود طراحی سازه و همچنین تعمیرات لازم در قسمتهای آسیب دیده باشد. استقامت بنا نه تنها موجب افزایش عمر مفید سازه میشود، بلکه همچنین به مقابله با نیروهای غیرمترقبه مانند زلزله، طوفان یا اثر تغییرات آب و هوایی کمک می کند. با توجه به رشد جمعیت و تقاضا برای فضاهای مسکونی و اداری، اهمیت تقویت بنا در حفظ و بهبود کیفیت زندگی شهری به طور خاص قابل توجه است.
راه های افزایش تقویت سازه
جهت افزایش ثبات و تقویت سازه، می توان به چندین روش کلیدی اشاره کرد. نخست، استفاده از مصالح با کیفیت و مقاوم، نظیر بتنهای پیشرفته و فولادهای با استحکام بالا، می تواند به تقویت ساختار کمک کند. همچنین طراحی سیستمهای ضد زلزله و یا استفاده از تکنیکهای مقاوم سازی مانند استفاده از دیوارهای برشی و سیستمهای مهاربندی میتواند تأثیر بسزایی در افزایش ثبات سازه داشته باشد. علاوه بر این، رعایت اصول صحیح در پی سازی و توزیع مناسب بار در ساختار نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. در نهایت، انجام تحلیلهای دینامیکی و شبیه سازی های عددی می تواند به شناسایی نقاط ضعف سازه و بهبود طراحی کمک کند.
عدم تایید استحکام بنا
نمونه گزارش کارشناسی استحکام بنا از دید فنی میتواند شامل مجموعه وسیعی از امور مربوط به ساختمان شامل مراحل و موارد پی سازی و بررسی ژئوتکنیکی و شناسایی خاکهای محل احداث و روش اجرای شالودهها، پلهها و خرپاها و فاصله و تناسب آنها با هم، ستونهای ساختمان و دیوارهای باربر، ارتفاع ساختمان، مصالح مورد استفاده در ساختمان و مقاومت آنها باشد که میبایست بر اساس ضوابط شناخته شده مهندسی و معماری لحاظ شود.
مدیریت ایمنی استحکام بنا ساختمان
ساختمانها باید به دلیل ایمنی انسان، محیط و منابع طبیعی تحت پوشش قرار گیرند. بنابراین، استحکام بنا یک بخش کلیدی از مدیریت ایمنی ساختمان می باشد. استحکام بنا یک فرایند چند مرحله ای است که باید در هر بخش از ساختمان از نظر ایمنی بررسی شود. این فرآیند شامل:
- ارزیابی استانداردها و مقررات استحکام: هستهشوندهٔ فعالیتهای استحکام بنا و مقررات موجود موسسه که مبانی عملکرد و نگهداشت ساختمان و معماری آن را مشخص میکند.
- بررسی الیکتومی: یک فعالیت یکبینی است که در آن، به موارد چشم پوشی و نگهداشت موضوع خاصی از نظر ایمنی و قانون مبنا برسی میشود.
- تعمیر و یافتن نقاط ضعف: هدف از این فعالیت کسب و کار بهبود عملکرد و الزامات استحکامی موجود در مبالغههای مستلزم ویا ساختمانها.
- پیگیری: یک عملیات نگهداری و پیگیری استحکامی است. شامل بررسی مواقع و رخدادهای احتمالی و انجام فعالیتهای مورد نیاز برای حفظ قواعد کلی.
آیا برای کاهش متراژ بنا هم باید برگه استحکام بنا صادر نمود؟
بله هرگونه اضافه یا کاهش در متراژ بنا نیازمند اخذ برگه تاییدیه استحکام بنا از طرف مهندس ناظر ذیصلاح میباشد.
سوال دیگرم در مورد اینکه تفاوت برگه استحکام بنا با فرم تایید انطباق نقشه توسط مهندس ناظر چیست؟
برگ استحکام بنا باید از سوی یک مهندس عمران دارای پروانه اشتغال نظام مهندسی و دارای صلاحیت های طراحی ونظارت صادر، و گواهی امضاء گردد. در صورتیکه فرم انطباق نقشه صرفاً توسط مهندس ناظر امضا و تایید میگردد. در فرم انطباق نقشه، ناظر استحکام ساختمان را تأیید نمی کند بلکه فقط انطباق ساختمان اجرا شده با نقشه ها را تأیید می کند. در برگ استحکام همانطور که از نام آن پیداست مهندس باید استحکام بنا را تأیید نماید.
اگر مخزن آب (تانکر) ساختمان از حجم 30 هزار لیتری به 20 هزار لیتر تغییر یابد، برگه استحکام بنا نیاز است؟
با توجه به اینکه کاهش بار در طبقه بام اتفاق افتاده است به احتمال زیاد در خصوص مقاومت در برابر بارهای ثقلی و جانبی، استحکام بنا مورد تایید باشد اما با توجه به اینکه احتمال دارد طراح سازه در طراحی خود از بار زنده کاهش یافته مطابق ضوابط استاندارد 2800 زلزله استفاده کرده باشد، کنترل مجدد ضابطه مذکور در حالت جدید (کاهش بار) توسط طراح سازه انجام خواهد و پیرو آن برگه تاییدیه استحکام بنا توسط ناظر صادر خواهد شد.
جهت اخذ برگه استحکام بنا، اخذ برگه آزمایشگاه الزامیست؟
اخذ برگه آزمایشگاه و انجام آزمایشهای مورد نیاز بنا بر صلاحدید مهندس ناظر جهت صدور استحکام بنا میتواند الزامی باشد.
با سلام
ملک ما آپارتمان ۱۰ واحدی است که هنوز پایان کار شهرداری نگرفته. در قسمت پارکینگ مشکل داشتیم و مجبور شدیم یک متر به طرف حیاط پیشروی کنیم الان شهرداری از ما گواهی استحکام بنا میخواد. «هل من ناصر ینصرنی»
با توجه به تغییرات انجام شده در فضاهای مصوب، حتما جهت اخذ پایان کار نیاز به تایید مهندس محاسب و ناظر سازه دارید. دو حالت وجود داره:
۱. اگر ملک شما الان مهندس ناظر داره، ایشون باید تایید کنند (دقت بفرمایید اختلاف شما با مهندس ناظر دلیل نمیشه از فرد دیگری تاییدیه بگیرید)
۲. اگر مهندس ناظر ندارید، میتوانید از خدمات مجموعه بنیان گستران آفاق استفاده کنید.
برای مشاوره رایگان و هماهنگی با شماره 09124022401 تماس بگیرید.
لیست تعرفه استحکام بنا روستاها را می خواستم
به محض اماده شدن، در همین صفحه قرار داده خواهد شد.
اگر ساختمان دارای پایانکار باشد. ولی صورتجلسه تفکیکی تهیه نشده باشد. و متراژ ساختمان طبق گزارش کارشناس ثبتی با متراژ درج نموداند. در گواهی پایانکار متفاوت باشد. برگه استحکام بنا نیاز است.
بله. با توجه به مغایرت در متراژهای گزارش شده توسط شهرداری و اداره ثبت محل، قبل از صدور سند باید این مغایرت حل بشود. و با توجه به اتمام مدت تعهد ناظر اصلی ساختمان، اخذ برگه تأیید استحکام بنا توسط مهندس ذیصلاح رشته عمران الزامی است.
اگر برگه استحکام بنا در سال جاری به دفتر خدمات ارائه و استعلام نشود، آیا برای سال بعد مشمول هزینه خواهد شد یا خیر؟
هر برگه ای مانند (استحکام بنا) باید در سال جاری خودش استعلام شود و به در دفتر خدمات ارائه گردد و اگر این کار صورت نپذیرفت باید در در سال بعد مابه التفاوت آن به مهندس ناظر پرداخت شود و برگه قبلی نیز باید به روز شود یا بصورت بغل نویسی و یا با جایگزین کردن یک برگه جدید که گواهی امضا آن به تاریخ جدید باشد.
نحوه محاسبه استحکام بنا به چه صورت هست؟
محاسبه قیمت استحکام بنا به صورتی است که امکان تحمل بار و استحکام سازه را بررسی میکند. برای این منظور، مراحل زیر به کار گرفته میشوند:
– تعیین بارهای عملیاتی: برای محاسبه استحکام بنا، بارهای عملیاتی شامل مواردی مانند وزن بنای سازه، بارهای زنده (نیروهایی که در طول زمان متغیر هستند مانند بارهای ترافیکی یا نیروی گردشی در سازههای پل)، بار باد و زلزله، و بارهای ترمیم و تغییر محیط بررسی میشوند.
– تحلیل سازه: با استفاده از روشهای مهندسی، مانند روش المان محدود، تحلیلهای طیفی، یا روشهای تحلیل تاریکسازی، استحکام سازه تحلیل میشود. این تحلیل به منظور بررسی بارهایی مانند سایش، لرزش، جابهخیزی، و انواع نیروها و بارها صورت میگیرد.
– طراحی سازه: طی این مرحله، با توجه به نتایج تحلیل و با رعایت استانداردها و مقررات مربوطه، قطر و نوع مواد استفاده شده در سازه (مانند بتن، فولاد، چوب)، عمق بسامد و سایر جزئیات مورد استفاده برای تقویت سازه تعیین میشود.
– اعتبارسنجی استحکام بنا: مرحله نهایی محاسبه استحکام بنا شامل اعتبارسنجی نتایج حاصل از طراحی است. به منظور اعتبارسنجی، تستها، آزمایشها و دادههای واقعی از سازههای مشابه وجود دارد که مورد بررسی قرار میگیرد. در صورتی که نتایج به درستی با دادههای آزمایشگاهی یا واقعی همخوانی داشته باشند، استحکام بنا تأیید میشود.
در نهایت، با ترکیب این مراحل، استحکام بنا به طور کلی محاسبه میشود و میتوان به جنبههای طراحی، جزئیات سازه و عمر مفید سازه پرداخت.