کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران چیست؟
متن ماده ۵
کمیسیون ماده ۵ شهرداری – بررسی و تصویب طرحهای تفصیلی شهری و تغییرات آنها در هر استان یا فرمانداری کل که به وسیله انجمنی به ریاست استاندار یا فرماندار کل و به عضویت رئیس انجمن شهرستان، شهردار، نمایندگان وزارت فرهنگ و هنر و آبادانی و مسکن و نماینده مهندس مشاور تهیه کننده طرح انجام میشود. آن قسمت از نقشههای تفصیلی که به تصویب شورای شهر برسد، برای شهرداری لازم الاجرا خواهد بود. تغییرات نقشههای تفصیلی اگر در اساس طرح جامع شهری مؤثر باشند، باید به تأیید شورای عالی شهرسازی برسند.
شرکت مهندسین مشاور بنیان گستران آفاق با مدیریت مهندس پیام جعفری (09124022401)
امّا تبصره اصلاح شده ماده ۵ که با نام ماده تبصره ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به تصویب رسیده است، به این شرح میباشد:
بررسی و تصویب طرحهای تفصیلی شهری و تغییرات آنها در شهر تهران به عهده کمیسیونی مرکب از نمایندگان وزرای مسکن و شهرسازی کشور، نیرو (در حد معاونت ذیربط)، سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست و شهردار تهران یا نماینده تام الاختیار او و رئیس شورای شهر تهران میباشد.
وظایف و اختیارات کمیسیون ماده ۵ شهرداری
کمیسیون ماده ۵ شهرداری که از آن با نام شورای عالی شهرسازی و معماری یاد میشود.؛ وظایفی دارد که از مهمترین آنان میتوان به بررسی پیشنهادات ارائه شده در خصوص سیاستهای شهرسازی در هیات وزیران اشاره کرد. به عبارت دیگر، از وظایف اصلی کمیسیون ماده ۵ تغییر و تصویب طرحهای تفصیلی میباشد.
طبق آیین نامه تغییرات نقشههای تفصیلی اگر بر اساس طرح جامع شهری مؤثر باشند.، باید به تأیید مرجع تصویب کننده طرح جامع (شورای عالی شهرسازی و معماری ایران یا مرجع تعیین شده از طرف شورای عالی) برسند.
همچنین کمیسیون ماده ۵، وظیفه دیگری در خصوص لوایح و مقررات شهرسازی و طرحهای جامع شهری و معماری دارد. که در رابطه با چگونگی استفاده و کاربری زمین به لحاظ اداری، مسکونی، فضای سبز وغیره اظهار نظر میکند. و سپس اگر تغییراتی در خارج از طرح تفصیلی باشند، بررسی و مصوب خواهد کرد.
آیا تغییر کاربری در این کمیسیون قانونی است؟
اختیارات کمیسیون ماده ۵، تنها در مشخص کردن میزان تراکم ساختمانی و سطح اشتغال و مشخص کردن کاربری اثرگذار است. بنابراین انجمن ماده ۵ شهرداری تهران برای تغییر کاربری در پلاک ثبتی صلاحیت ندارد. همچنین انجام مصوبات در خصوص تغییر کاربری در این کمیسیون قانونی نمی باشد.
طرح جامع شهری، تنها چارچوبی خواهد بود که باید در طرحهای تفصیلی رعایت شود و خارج از طرح مربوطه نمی تواند اقدامی انجام دهد.
وظایف دبیرخانه کمیسیون ماده ۵
دبیرخانه کمیسیون ماده ۵، در حقیقت فضایی است که پیش نویس طرح تفصیلی (به صورت کتبی) توسط شهرداری به آن فرستاده میشود.پیش نویس مذکور نیز بر عهده شهرداری است.
- محل دبیرخانه کمیسیون: شهرداری
- دبیر کمیسیون: شهردار تهراننین مسئول دعوت از اعضای جلسه کمیسیون به عهده دبیرخانه است.
اعضای اصلی انجمن ماده ۵
نفرات اصلی کمیسیون ماده ۵ به شرح زیر میباشد
- استاندار (یا معاون عمرانی او) به عنوان رئیس جلسه کمیسیون.
- شهردار.
- نماینده شورای اسلامی شهر.
- نماینده سازمان میراث فرهنگی.
- نماینده وزارت راه و شهرسازی.
- نماینده جهاد کشاورزی.
- نماینده سازمان نظام مهندسی متخصص در معماری یا شهرسازی (بدون حق رأی).
جلسه کمیسیون ماده ۵ با حضور رئیس، دبیر و ۳ عضو از اعضا رسمیت مییابد و برگزار میشود.
اعضای کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران
نفرات کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران، مطابق با تبصرههای ۳ و ۴ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به شرح زیر است :
- معاونین ذیربط وزرای مسکن و شهرسازی، کشور، نیرو و جهاد کشاورزی.
- معاونین رؤسای سازمانهای حفاظت محیط زیست، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی.
- شهردار تهران (به عنوان رئیس کمیسیون).
- رئیس شورای اسلامی شهر تهران (بدون حق رای).
رئیس کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران چه کسی است؟
رئیس انجمن ماده ۵ شهرداری تهران، شهردار تهران میباشد.
انجام کارشناسی و فنی و درست طرح توسط کارشناسان دارای تجربه و نیز دارای صلاحیت در شرکت مهندسین مشاور بنیان گستران آفاق با مدیریت مهندس پیام جعفری (09124022401) از نکات حائز اهمیت این موضوع میباشد. این شرکت با سابقه حدود 12 ساله در عرصه شهرسازی و انجام پروژه های متعدد طرح های توجیهی و امکان سنجی، توانایی به ثمر رساندن پروژه ذینفعان را دارند و بدینوسیله آمادگی خود را جهت همکاری و مشاوره رایگان به مالکان و سازندگان تمام مناطق اعلام میدارد.